DISC

Waarom loopt het ene gesprek zo soepel als een gesmeerde ketting en lijkt het bij andere gesprekspartners soms onmogelijk om op één lijn te komen in het gesprek?

En wat nou, als die laatste persoon jouw nieuwe collega is geworden of het nieuwe aanspreekpunt bij die belangrijke klant? Dan zal de samenwerking met deze persoon minder soepel verlopen. DISC geeft inzicht!

Ik ben geaccrediteerd bij Q4 Profiles om als consultant gebruik te kunnen maken van de DISC profielen als aanvulling op mijn dienstverlening.

Met persoonlijkheidsprofielen (DISC) worden in eerste instantie de persoonlijke voorkeuren qua gedrag en communicatie bij jezelf inzichtelijk gemaakt. Waar heb je zelf behoefte aan? Meer zelfinzicht vergroot je zelfwaardering en deze vergroot weer je zelfvertrouwen.

Daarna wordt uitgelegd hoe je de voorkeuren bij een ander kunt leren herkennen en hierop kunt anticiperen indien er geen match is met jouw natuurlijke voorkeuren. Dit met als doel om de communicatie en samenwerking te verbeteren.

Met het in kaart brengen van de Commerciële Stijl (als aanvulling van het profiel) wordt verder gekeken naar hoe jouw voorkeuren invloed hebben op de verschillende fasen in een sales proces en waar je natuurlijke uitdagingen en kwaliteiten liggen tijdens klantcontact. Vaak kun je door je kwaliteiten in te zetten je valkuilen verbloemen of  verbeteren.

Je bent trouwens nooit alleen geel of rood, zoals sommige aanbieders je willen laten denken. Iedereen heeft alle kleuren in zich, maar van de ene heb je meer dan van de andere en daarom wil de één eerst weten wat het doel is van bijvoorbeeld een project en de ander wil eerst weten wie de betrokkenen zijn. De volgorde van je voorkeuren is daarom belangrijk om te weten. Hier wordt ook een speciaal hoofdstuk aan gewijd in het profiel.

Hieronder vind je een voorbeeld profiel: Q4 Profiles Persoonlijke Commerciele Stijl Profiel. Deze is inclusief de optionele commerciële hoofdstukken 11 t/m 15. Heb je geen behoefte aan het commerciële sausje, dan kun je ook het Stijl Profiel kiezen. Graag bespreek ik met je welk profiel het beste past bij je behoefte.

Tevens is het mogelijk om kosteloos kennis te maken met DISC profielen. Ik kan je dan een beknopt profiel aanbieden (een korte omschrijving van de voorkeuren o.b.v. een verkorte vragenlijst). Wil je een kosteloos beknopt profiel? Klik dan hier.